La teva tenda de  patins i material de patinatge artístic
La meva cistella
0 Productes 0.00
Patinatge Artístic
Marques distribuïdes

Consells per als patins

El numero de patí escollit no pot ser superior al del nostre peu, ja que ve amb 4 mm (aprox.) de marge. Si demanem un numero més ja no serà un patí ideal per al patinador. Si no sabem bé quin numero de peu calcem podem saber-ho col.locant el peu damunt d'un paper amb el taló recolzat en la paret i amb un llapis (totalment vertical) assenyalar fins a on ens arriba la punta del dit gros i apuntar els cms.

Amb aquests cms sabrem que numero de patí serà el correcte pel peu

Aquí tenim una taula dels cm i la talla corresponent:
Talla bota Centímetres
30 18,5cm
31 19,0cm
32 19,8cm
33 20,6cm
34 21,2cm
35 22,0cm
36 22,6cm
37 23,2cm
38 23,8cm
39 24,4cm
40 25,0cm
41 25,6cm
42 26,2cm
43 26,8cm
44 27,4cm
45 28,0cm
46 28,6cm

Tot i així les botes no són totes iguals ja que hi ha diferents marques i poden variar algun cm, per això estarem en contacte amb el nostre telèfon d'atenció al client. Aquí tenim uns barems del tipus de bota i el peu que és (aprox.):

Patins ATLAS

Talla Nº de Bota
10 28-29
11 30-31
12 32-33
13 33-35
14 35-37
15 37-39
16 39-41
17 41-43
18 43-45
19 45-47
Patins BOIANI
Talla Nº de Bota
11 30-31
12 32-33
13 34-35
14 36-37
15 38-39
16 40-41
17 42-45
18 45-48
Patins ROLL LINE
Talla Nº de Bota
11 30-32
12 33-34
13 35
14 36-37
15 38-39
16 40
17 41-43
18 44-47

La talla perfecta ha de ser que el peu queda totalment subjecte a la bota, que no balla sinó el patinador hauran d'estrènyer-se molt els cordons i pot tenir una mala circulació i si la bota és petita els dits d'encorben dolorosament podent provocar rampes per la mala circulació.

Com saber si la bota és la correcta al nostre peu:
En posar-nos la bota (sense els cordons) tirarem el peu cap a davant fins que els dits toquin la punta del patí (sense encongir els dits) i ens fixarem en l'espai del taló del peu al taló de la bota que sigui màxim 5mm (una persona que ja no està en època de creixement) i entre 5 i 9mm màxim (una nena en creixement)
Amb això aconseguirem una major comoditat i confort en el patinador.


Consell per al patí
A l'hora de posar-nos el patí, hem d'escollir un mitjó 100% de cotó sense costures molt marcades ja que ens pot provocar dolor a les puntes dels dits en fregar la pell interna del patí. El mitjó que sigui alt perquè el patí no ens fregui la pell i provoqui ferides (encara que hi ha nenes que els va bé els mitjons curts).

Com lligar-nos els patins

Hi ha molts patinadors que no saben lligar-se els patins.
En posar el peu dins la bota el primer que farem és col.locar bé la llengüeta del patí ben recta i després començarem lligar-nos el patí. És molt important lligar la bota des del primer encreuament del cordó de la punta dels dits sense fer molta força ja que volem que la circulació del peu sigui perfecta. Pujarem cap amunt i quan arribem a l'"empeine" estrenyerem més fort el patí per tenir el taló ben subjecte que és molt important per a les caigudes i els girs del peu. I quan arribem a la zona del turmell ens lligarem sense estrènyer fort per tenir una bona circulació.
Per posar els cordons en les botes començarem per la punta
 


Com saber si és el patí és el correcte
La part anterior del patí ha d'estar just sota el punt de suport davanter del peu i la part posterior del patí ha d'estar centrada en el punt de suport del taló.


Manteniment dels patins
-Per a una bona duració de la bota sempre ens posarem el patí amb els cordons ben deslligats per així no forçar la pell interna del patí.
-Després de l'entreno els patins estan humits i per a una major duració del material sempre hem de ventilar-los deslligant els cordons i obrint una mica cap a fora la llengüeta.
-Per tenir la bota neta podem netejar-la una vegada a la setmana amb un drap i seguidament aplicar una crema del color de la bota.
-Els cordons els podem netejar en la rentadora i sortiran recentment nous.
-Les rodes sempre es gasten més de la zona interna que de l'externa, per tant quan vegem que les rodes internes estan més gastades, canviarem les internes a la zona externa i el mateix amb les externes a la zona interna, així aconseguirem una major durada en elles.
-Els frens es gasten més de la zona propera a les rodes per tant quan veiem que estan gastats, li donarem la volta i posarem la zona menys gastada prop de les rodes, així aconseguirem que ens durin més.
-I per finalitzar, una vegada al mes podem fer un cop d'ull a les rosques que uneixen el patí amb la bota per veure si estan ben subjectes.

Com netejar els rodaments
Quan la roda fa un soroll bastant molest i no corre és que és hora de netejar els rodaments.
En netejar els rodaments hem de treure les rodes del patí i amb l'extractor de rodaments llevar els rodaments.
Si en veure el rodament té un aspecte deteriorat per desgast abrasiu o corrosió cal canviar-los.
Sinó, posar els rodaments dins un recipient aplicant-los alcohol amb un spray, assecar-los amb un mocador i seguidament aplicar una o dues gotes d'oli.     

Muntatge de la bota amb el patí
El muntatge del patí s'aconsella que ho realitzi un especialista. És molt important que la bota i el patí estiguin correctament alineats perquè el patinador pugui realitzar perfectament girs, salts, suports.
Aquí teniu una orientació dels passos a realitzar:

Primer de tot la bota ha d'estar sense cordons i sense plantilles.
Seguidament cal marcar els forats del patí en la plantilla.
Hem de deixar la part posterior del patí en coincidència amb la part posterior de la bota i si la talla és l'adequada la part davantera més ampla de la bota, hauria de quedar centrada damunt de l'eix.
Ara si mirem els patins per la part superior, les rodes han de sobresortir pels costats iguals tant per la part davantera, com en la part posterior.
Encara que expliquem aquest muntatge, remarquem que és un treball a realitzar per a l'especialista, ja que de vegades el patinador pot tenir algun problema en algun suport i cal personalitzar aquell muntatge per millorar les necessitats del patinador.
Inconvenients d'un patí no ideal per al patinador
Patí gran: un patí gran pot provocar en qualsevol recepció d'una caiguda una *torcedura en el peu i això comporta a una lesió
Patí petit: un patí petit a part de ser dolorós provoca que els dits s'encorbin i provoqui una mal formació en ells
Plantilla gran: una plantilla gran pot comportar un mal suport forçament en els genolls i a la llarga possible lesió) o futura lesió en l'esquena per un forçament en el suport del peu en les recepcions de les caigudes.
Plantilla petita: una plantilla petita provoqués que el patinador caigui ja que en estrènyer la zona davantera caurà amb facilitat
Suspensions toves per al patinador: Possible lesió per torçar-se el peu o futura lesió per forçament del recolzo en els genolls
Suspensions dures per al patinador: Possible lesió en forçar el suport del peu i futura lesió en els genolls
És molt important que el patinador porti un patí adequat a ell, ja que nosaltres li demanarem el pes, l'altura, numero de peu, qualsevol tipus de problema en caminar (si es recolza en la zona interna o externa del peu) para així, poder triar i personalitzar el millor patí per al nostre patinador i pensar en la seva salut per al dia de matí.
Hem de tenir en compte que el nostre cos ens va a durar tota la nostra vida i no ho podem canviar com les peces d'un patí, per tant hem de ser molt perfeccionistes amb l'elaboració del patí ideal.


El meu compte
Newsletter